Nyhedsbrev
HPV

Vaccine mod HPV beskytter mod humant papillama virus. (læs mere nederst på siden)

 

Vaccinationsprogrammet består af 3 doser, som bør gives inden for 1. år
• 1. dosis dag 0
• 2. dosis skal gives mindst 1 mdr. efter 1. dosis.
• 3. dosis skal gives mindst 3 mdr. efter 2. dosis.

 

Se pris her

Du betaler kun ét vaccinationsgebyr pr. fremmøde (pr. person), selvom du skal have flere vaccinationer.

Hvis du er medlem af en tilskudsgivende gruppe, i sygeforsikringen Danmark, kan du få refunderet 50%. Er du mellem 18 og 25 år kan du få refunderet 75%.

 

Børn i alderen 15-18 år kan vaccineres gratis via egen læge, som en del af børnevaccinationsprogrammet. Drenge født før 1. juli 2007 er ikke omfattet af børnevaccinationsprogrammet.

 

HPV er den mest udbredte sexsygdom i Danmark. Faktisk vil mere end 80 % af alle seksuelt aktive blive smittet med HPV en eller flere gange i løbet af deres liv. HPV står for humant papillama virus, og der findes mere end 200 typer af virusset. Det er muligt at blive smittet af den samme type flere gange. Virusset smitter gennem intim og seksuel kontakt, og kondomer beskytter ikke fuldt ud. Både mænd og kvinder kan blive smittet med HPV, som kan føre til kønsvorter, celleforandringer og kræft. HPV kan føre til en række forskellige kræftformer som livmoderhalskræft, analkræft, vulva- og vaginalkræft, peniskræft, mund- og svælgkræft m.fl. Der findes ingen behandling for selve infektionen kun forebyggelse. I Danmark er HPV-vaccination en del af børnevaccinationsprogrammet, da vaccination har størst gavn inden seksuel debut. Det betyder dog ikke, at det er for sent at blive vaccineret som voksen. Man vil stadig kunne blive beskyttet mod de HPV-typer, som man ikke er smittet med på vaccinationstidspunktet.

 

Dine oplysninger