Nyhedsbrev
FAQ

FAQ eller ofte stillede spørgsmål

Her kan du læse og få svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får stillet. 

 

Jeg er medlem af sygeforsikringen Danmark. Skal jeg huske, at sige det hver gang?

Nej. Når vi først har registreret, at du er ”medlem af Danmark”, så behøver du ikke at gøre det mere. Én gang årligt vil du ved medicinkøb blive spurgt, om du fortsat ønsker, at vi skal indberette til ”Danmark”. Dette er et krav ifølge GDPR. Hvis du handler på forskellige apoteker, skal du dog huske at sige det på det enkelte apotek, da det er en oplysning, vi ikke må dele. Du kan altid på din bon se, om der bliver indberettet til ”Danmark”. Skulle du have glemt at oplyse, at du er medlem, så kan vi efterregistrere dine køb. Ring eller henvend dig i skranken, så ordner vi det hurtigt.  

 

Hvorfor svinger prisen på min medicin så meget fra gang til gang?

Det kan have flere årsager. Det kan skyldes selve prisen på medicinen, da der er fri prissætning fra leverandørens side. Der er prisrettelser hver 14. dag. Priserne er de samme på alle apoteker i prisperioden. Du kan altid se priser her www.medicinpriser.dk

Prisen du betaler er også afhængig af, hvor du er i tilskudssystemet. Medicintilskud er afhængig af dit forbrug af medicin med tilskud i løbet af et år. Jo mere tilskudsberettiget medicin, du køber, jo højere tilskud får du. Du kan opnå tilskud på 50%, 75%, 85% og 100%. For mere om tilskudsgrænserne, se her medicintilskud 

Tilskudsåret følger ikke kalenderåret, men starter ved første køb foretaget efter at den forudgående periode på ét år er udløbet. Hvis dit ”gamle” tilskudsår f.eks. udløb d. 15. marts, så vil det nye tilskudsår starte ved første køb efter denne dato. Hvis det f.eks. foretages d. 10. maj, så vil det ”nye” tilskudsår slutte d. 9. maj det efterfølgende år. Så dit seneste køb kan f.eks. have været ret billigt, mens det nye er ret dyrt, eller omvendt.

Endelig afhænger prisen også af, om du vælger den billigste variant i gruppen af medicin, der indeholder det samme lægemiddel. Der gives nemlig kun fuldt tilskud efter den billigste variant. Vælger du en dyrere, skal du selv betale prisforskellen ekstra.

Det kan være svært at ”regne ud”, hvad du skal betale, når du handler hos os, det er vi godt klar over, men spørg os, og vi fortæller dig gerne din pris. Det er også helt ok, hvis du vil vente lidt med dit køb. Du kan også altid spørge om der findes en mindre pakning, så vi kan ”splitte” den ordinerede pakning op i mindre. Så bliver din udgift ikke så stor på én gang.

 

Kan jeg bruge gavekort på apoteket?

Ja. Du kan anvende både vores egne gavekort og gavekort til Albertslund Centrum her på apoteket. Vores egne gavekort udstedes på apoteket, mens Albertslund Centrum gavekort købes enten i Føtex Albertslund eller online her.

 

Dine oplysninger