Nyhedsbrev
FAQ

FAQ eller ofte stillede spørgsmål

 

Her kan du læse og få svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får stillet. 

 

Jeg bliver altid i tvivl, om der er flere gange tilbage på min recept. Hvor kan jeg se, om jeg har det? 

Der er flere steder hvor du kan se dette:

På din bon kan du for hvert køb af receptmedicin se hvor mange gange, der er brugt af recepten. Der kan f.eks. stå: udlevering 3 af 4 gange. Det betyder så, at der er endnu én gang tilbage på recepten. 

Du kan også hente app'en "medicinkortet" til din telefon. Her kan du se en liste over hvad du er i behandling med, og også se hvor mange gange, der er tilbage på dine recepter. 

Hent app'en til Android her

Hent app'en til IOS her

Du kan også benytte hjemmesiden fmk-online hvis du ikke vil bruge en app. Her kan du se de samme oplysninger som på app'en. 

Når du handler på apoteket kan du også bede om en aktuel udskrift over hvilke recepter, du har liggende. Her kan du også se hvor mange gange de enkelte recepter er gyldige endnu. 

Vær opmærksom på at en recept maksimalt kan være gyldig i 2 år. Herefter slettes den automatisk. 

Hvis du ønsker en udskrift for en anden person, skal du medbringe fuldmagt og oplyse CPRnr. 

 

Kan jeg blive gratis vaccineret mod influenza?

Ja, hvis du tilhører en af målgrupperne kan du blive gratis vaccineret her på apoteket. Ellers koster det 185 kr., og hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark får du 50% tilskud herfra efterfølgende. 

Målgrupperne er f.eks. personer over 65 år, personer med diabetes 1 og 2, personer med kroniske lungesygdomme, gravide i 2. og 3. semester. Læs mere her

Vi vaccinerer ovenstående i perioden 1. oktober 2020 til 15. januar 2021.

Efter denne dato vaccineres kun: 

Gravide i 2. og 3. semester, personer med medfødt eller erhvervet immundefekt (eller personer i husstand med disse) samt egenbetalere. Seneste dato for vaccination er 28. februar 2021. 

 

Jeg er medlem af sygeforsikringen Danmark. Skal jeg huske, at sige det hver gang?

Nej. Når vi først har registreret, at du er ”medlem af Danmark”, så behøver du ikke at gøre det mere. Én gang årligt vil du ved medicinkøb blive spurgt, om du fortsat ønsker, at vi skal indberette til ”Danmark”. Dette er et krav ifølge GDPR. Hvis du handler på forskellige apoteker, skal du dog huske at sige det på det enkelte apotek, da det er en oplysning, vi ikke må dele.

Du kan altid på din bon se, om der bliver indberettet til ”Danmark”. Skulle du have glemt at oplyse, at du er medlem, så kan vi efterregistrere dine køb. Ring eller henvend dig i skranken, så ordner vi det hurtigt.  

 

Hvorfor svinger prisen på min medicin så meget fra gang til gang?

Det kan have flere årsager. Det kan skyldes selve prisen på medicinen, da der er fri prissætning fra leverandørens side. Der er prisrettelser hver 14. dag. Priserne er de samme på alle apoteker i prisperioden. Du kan altid se priser her www.medicinpriser.dk

Prisen du betaler er også afhængig af, hvor du er i tilskudssystemet. Medicintilskud er afhængig af dit forbrug af medicin med tilskud i løbet af et år. Jo mere tilskudsberettiget medicin, du køber, jo højere tilskud får du. Du kan opnå tilskud på 50%, 75%, 85% og 100%. For mere om tilskudsgrænserne, se her medicintilskud 

Tilskudsåret følger ikke kalenderåret, men starter ved første køb foretaget efter at den forudgående periode på ét år er udløbet. Hvis dit ”gamle” tilskudsår f.eks. udløb d. 15. marts, så vil det nye tilskudsår starte ved første køb efter denne dato. Hvis det f.eks. foretages d. 10. maj, så vil det ”nye” tilskudsår slutte d. 9. maj det efterfølgende år. Så dit seneste køb kan f.eks. have været ret billigt, mens det nye er ret dyrt, eller omvendt.

Endelig afhænger prisen også af, om du vælger den billigste variant i gruppen af medicin, der indeholder det samme lægemiddel. Der gives nemlig kun fuldt tilskud efter den billigste variant. Vælger du en dyrere, skal du selv betale prisforskellen ekstra.

Det kan være svært at ”regne ud”, hvad du skal betale, når du handler hos os, det er vi godt klar over, men spørg os, og vi fortæller dig gerne din pris. Det er også helt ok, hvis du vil vente lidt med dit køb. Du kan også altid spørge, om der findes en mindre pakning, så vi kan ”splitte” den ordinerede pakning op i mindre. Så bliver din udgift ikke så stor på én gang.

 

Kan jeg bruge gavekort på apoteket?

Ja. Du kan anvende både vores egne gavekort og gavekort til Albertslund Centrum her på apoteket. Vores egne gavekort udstedes på apoteket, mens Albertslund Centrum gavekort købes enten i Føtex Albertslund eller online her.

 

Dine oplysninger